menu

HR-manager Leonie: werken bij SteamTalmark maakt me trots

Leonie Endeveld is de kersverse HR-manager van SteamTalmark. Met een dijk aan ervaring op HR-vlak is zij met veel enthousiasme op 1 september gestart. De functie is helemaal nieuw, want tot voor kort werden de HR-taken nog voornamelijk uitgevoerd door de directie. Dat ging goed, maar de organisatie groeit hard en bovendien wil SteamTalmark alle medewerkers nóg meer ondersteunen in hun ontwikkeling. Dus werd het hoogste tijd voor versterking op HR-vlak. De match tussen SteamTalmark en Leonie was direct al bij de eerste gesprekken duidelijk.

Echt weer contact met mensen

Leonie heeft altijd gewerkt bij grote bedrijven, en eigenlijk alle kanten van het HR-vak wel gezien. Maar zoals dat bij grote organisaties vaak het geval is, ben je maar verantwoordelijk voor een specifiek deel van het vak. Bijvoorbeeld de administratie, het interne klantcontact of de arbeidsvoorwaarden. Leonie: “Het was al langer mijn wens om al deze aspecten te combineren in één functie, liefst in een organisatie waar ik alles kon gaan opzetten. Plannen maken én uitvoeren. Maar ook echt weer contact met de mensen op de ‘werkvloer’, want dat geeft mij de meeste energie. Dat miste ik in mijn vorige functie. Dus ben ik voorzichtig gaan rondkijken en zo kwam de vacature bij SteamTalmark op mijn pad. Ik reageerde direct en niet veel later zat ik al aan tafel.”

Trots

Vanaf het moment dat Leonie de gesprekken voerde op de locaties Amsterdam en Utrecht, waar SteamTalmark gevestigd is, voelde ze dat het goed zat. De klik was er direct. “De gesprekken waren heel leuk en open. Het viel me vooral ook op dat iedereen zo trots was. Op het bedrijf, de mensen die er werken en het werk dat wordt uitgevoerd. Dat vind ik heel mooi.” Omdat Leonie altijd meerdere collega’s had die hetzelfde werk deden en waarmee zij kon sparren, was er ook wat twijfel. Zou de solo-rol wel bij haar passen? Leonie: “Ik ben een mensen-mens, dus heb direct gevraagd op welke manier ik een goede band met de collega’s kon opbouwen, betrokken kon zijn bij wat er allemaal speelt. Mijn twijfel werd gelukkig snel weggenomen. Samenwerken en elkaar helpen zit hier in het DNA, onafhankelijk van in welke functie je werkt.”

Een goed fundament

De eerste maanden zitten erop. Het valt Leonie op dat iedereen aangeeft blij te zijn met de komst van een HR-manager, er is veel te doen. “Ik merk dat er best al veel goed geregeld is, de basis is er. Het is mijn taak om hier meer structuur in aan te brengen. Denk bijvoorbeeld aan de implementatie van HR-systemen en het opzetten van processen waardoor alles wat we doen inzichtelijker, gemakkelijker en uniformer wordt. Dat laatst is nog eens extra van belang door de samenvoeging van Steam en Talmark.

Medewerkers centraal

Naast het neerzetten van een goed fundament is er nog een belangrijke opdracht voor Leonie. SteamTalmark wil de medewerker nog meer centraal stellen, want aandacht geven aan (persoonlijke) ontwikkeling en een goede werk-privébalans is superbelangrijk. Leonie: “We willen iedereen de gelegenheid bieden om zich te ontwikkelen, om te leren en te groeien. Sommige medewerkers weten al welke stappen ze willen zetten, andere medewerkers hebben hier wat meer hulp bij nodig. Het is belangrijk om mensen geboeid te houden, zicht te hebben op of mensen nog op hun plek zitten en welke wensen zij eventueel hebben. Zo kunnen we samen kijken wat bij hen past en ondersteunen bij het maken van keuzes.”

Leuke werksfeer

Wat maakt werken bij SteamTalmark zo leuk? Leonie: “Dat is wat mij betreft de fijne werksfeer en het vertrouwen dat je krijgt. Wat ik daarnaast heel belangrijk vind, is dat dat er oog is voor elke medewerker, dat je écht gezien en gehoord wordt en dat hard werken gepaard gaat met het vieren van successen.”

Doorgroeimogelijkheden

SteamTalmark heeft een platte organisatiestructuur, er zijn medewerkers die al lang bij het bedrijf werken. Er zijn dan ook volop doorgroeimogelijkheden voor medewerkers. Leonie: “We kijken hier echt persoonsgericht. Zit de juiste man/vrouw nog op de juiste plek? Dat is belangrijk en daarover gaan we graag met medewerkers in gesprek. Kijk je bijvoorbeeld naar de functie van projectmanager dan kan je op verschillende niveaus instappen en groeien. Er is een enorme diversiteit aan projecten en klanten die variëren in grootte.

Sterke campagnes met een eerlijk verhaal

SteamTalmark richt zich voor grote werkgevers op employer branding en arbeidsmarktcommunicatie. Echte HR-onderwerpen dus. Maakt dat het werken bij SteamTalmark voor haar nog extra bijzonder? Leonie: “Dat vind ik inderdaad heel leuk. Ik geloof erg in de SteamTalmark pay off ‘gedeelde ambities zijn onweerstaanbaar’. Eigenlijk zegt deze zin alles. Het is zo belangrijk om in je werk op de goede plek te zitten. Dat is de kern, waar het om draait. Wat ik zo mooi vind in de campagnes die wij maken voor onze opdrachtgevers, is dat we het eerlijke verhaal vertellen. Hoe het is om bijvoorbeeld bij de brandweer of politie te werken. De campagnes zijn spectaculair en tegelijkertijd heel echt. Ik vind dat mijn collega’s dat heel goed kunnen. Dat maakt me echt trots.”