menu

Optimaliseer je employer branding met schone data: drie tips en technieken

Data is het nieuwe goud. Althans, dat zou het kunnen zijn als we ervoor zorgen dat het van zuivere kwaliteit is. Foutieve of vuile data kan tot verkeerde inzichten leiden, wat bij je employer branding-strategie en recruitment marketing kan resulteren in gemiste kansen en gemaakte fouten.

Data is het nieuwe goud. Althans, dat zou het kunnen zijn als we ervoor zorgen dat het van zuivere kwaliteit is. Foutieve of vuile data kan tot verkeerde inzichten leiden, wat bij je employer branding-strategie en recruitment marketing kan resulteren in gemiste kansen en gemaakte fouten. In ons vorige artikel bespraken we de synergie tussen employer branding, data en AI (Blogberichten ‒ De synergie tussen employer branding, data en AI ‒ SteamTalmark-hyperlink). In dit artikel duiken we dieper in de vraag hoe je de integriteit en daarmee waarde van je data kunt behouden. We geven drie tips waar je vandaag al mee aan de slag zou kunnen gaan!

1. Start met een sterke basis: voorkomen is beter dan genezen 💡

Bij het opzetten van een employer branding-campagne en werkenbij-site is het cruciaal om vanaf het begin schone en gestructureerde data te hebben. Dit betekent consistentie en nauwkeurigheid in dataverzameling. Richtlijnen van datagrootmachten zoals Google kunnen hierbij een leidraad bieden. Door gebruik te maken van gestandaardiseerde invoermethodes en schema’s, zoals die van Schema.org, waarborg je tijdens het insturen de kwaliteit en uniformiteit van je data. Het voorkomen van fouten aan het begin bespaart kostbare tijd en moeite in latere stadia.

2. Onderhoud is essentieel: regelmatige controles van je datasets 🔍

Naarmate de tijd vordert verzamel je steeds meer data en komt er steeds meer kans op vervuiling. Het is daarom essentieel om je data regelmatig te controleren op inconsistenties. Start met basistools uit je database of datawarehouse die duplicaten markeren of ontbrekende waarden identificeren. Het is raadzaam te investeren in geautomatiseerde systemen zoals Data Ladder die routinechecks uitvoeren en je proactief waarschuwen voor eventuele afwijkingen. Zo ben je er op tijd bij als het misgaat en kun je snel actie ondernemen. Het is zonde om er pas na maanden van verkeerde datametingen achter te komen dat er ergens een fout in zat, waardoor je maanden aan kostbare data mist.

3. Consistentie over bronnen heen: gegevensnormalisatie 🔄

Bij recruitment marketing raadpleeg je vaak data uit diverse bronnen. Het is essentieel dat deze data consistent is en harmonieus samenwerkt. Gegevensnormalisatie zorgt ervoor dat je data uit verschillende bronnen, zoals Facebook of Google, op een uniforme manier interpreteert en gebruikt. Door in te zetten op consistente datanormen en formaten op al je verschillende platformen en databases, leg je de basis voor accurate en inzichtelijke analyses. Zorg ervoor dat je met tools als DBT je data naar een uniform format transformeert voordat je het aan elkaar gaat knopen.

Conclusie:

Omdat schone data inzichten oplevert die leiden tot betere besluitvorming is de kwaliteit van je data cruciaal voor je employer branding en recruitment marketing. Een solide datamanagementstrategie versterkt niet alleen je besluitvorming, maar optimaliseert ook je kansen om talent aan te trekken en te behouden. Met deze tips en technieken ben je op weg naar datagedreven succes in je recruitmentstrategieën. 🌟