menu

GVB

Verbind de wereld in Amsterdam

Uitdaging

GVB verzorgt het openbaar vervoer in Amsterdam en regio. Het is een organisatie waarbinnen de diversiteit van mensen en rollen enorm groot is. GVB koos voor SteamTalmark na een pitch om een werkgeversmerk en -positionering te ontwikkelen. Doel: GVB opvallend, onderscheidend en concurrerend neerzetten in een krappe arbeidsmarkt. Inclusief een overkoepelend creatief concept waaronder alle arbeidsmarktcommunicatie opgehangen kan worden zodat het alle uitingen verbindt en onderling versterkt.

Oplossing

Op basis van bestaande en nieuwe onderzoeken, waaronder interview-gesprekken met GVB'ers werkzaam in allerlei rollen en werkgebieden hebben we de organisatie in kaart gebracht. We hebben gezocht naar de ambitie van de organisatie als het gaat om behoud van bestaand talent en werving van nieuw talent. Deze ambitie hebben we omgevormd totde nieuwe propositie: 'Verbind de wereld in Amsterdam'

Ieder mens heeft een eigen bestemming en brengt een eigen verhaal met zich mee, reizigers en medewerkers. Samen verbinden we deze verhalen met bestemmingen. En de GVB speelt daar een belangrijke rol in. Het creatief concept is gebaseerd op de mensen waar de GVB en haar medewerkers het voor doen, waar ze voor werken. De reiziger. Als GVB'er word je onderdeel van het verhaal van de reiziger. Zo hebben we ook de beelden gefotografeerd en de Employer Brand video opgezet.

Effect
Het is nog te pril om een effect in cijfers aan te duiden. De campagne staat op de rails, de tram met het campagneconcept rijdt door Amsterdam. Het employer brand en het communicatieconcept wordt organisatiebreed omarmd. Van buschauffeur tot board, van conducteur tot controller. Het verbindende van het concept versterkt de cohesie binnen de organisatie en maakt van GVB een sterk werkgeversmerk met veel potentie op de arbeidsmarkt.
Irresistable employer brand Irresistable employer brand Irresistable employer brand Irresistable employer brand

Nederland komt verder door de Douane

Douane